Forum Jeden do jednego. Strona Główna
  FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Galerie   Rejestracja   Profil  Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości  Zaloguj 

Nie samym modelarstwem człowiek żyje.

Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Forum Jeden do jednego. Strona Główna -> Offtopic - pogaduchy na każdy temat
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat
Autor Wiadomość
QLIG
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 1151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: SZO

PostWysłany: Wto 22:44, 26 Sty 2010 Temat postu:

Nie będzie źle Smile Jestem na etapie przekonywania do wyeksponowania w mieszkaniu replik broni i modeli aut Smile Ale do tego potrzebne nowe meble...Bo te co są, były pod jedną osobę - pod kobietę Wink Miała już swoje mieszkanie, ja przyszedłem na gotowe Smile Myślę, że do wiosny, góra do lata się uda wszystko przemeblować Wink "Jeszcze nie umarłem, póki mam repliki" Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr-Bad
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 15647
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Brzozowica

PostWysłany: Wto 22:46, 26 Sty 2010 Temat postu:

Bądźmy dobrej myśli... Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Mr-Bad dnia Wto 22:47, 26 Sty 2010, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
siwy dym
Starszy użytkownik



Dołączył: 21 Gru 2007
Posty: 105
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 6 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: małopolska

PostWysłany: Pon 22:44, 08 Lut 2010 Temat postu:

Witam ! Wczoraj zrobiłem i wpałaszowałem " Fasole a'la Qlig ", dziś kupiłem sobie jeszcze dwie puszki fasoli -super. Nie ma jak " kawalerskie " jedzenie - mówię to ja - ojciec dwojga dzieci i mąż.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Van helsing
Rezydent



Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 309
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: Wto 11:38, 09 Lut 2010 Temat postu:

Witam przedstawiam Szlachtnym smaczne proste danie:
Pieczywo obsmarzane w jajku
-dowolne pieczywo(jakie kto lubi) pokrojic w kromki
-w misce umemlac jajka z przyprawami(sól/pieprz) ja stosuje przyprawe do pieczonego kurczaka.
- dolac morzna troche mleka
(ogólnie wszystko przygotowac jak do szchabowych)
- kromki maczac w rozrobionym jajku
-na patelnie troszke oleju/masełka
- podsmarzac na patelni kromki a potem tylko ketchup i smacznego.

************************************************************
Nastepny przepis to modyfikacja schabowego:
-wszystkie prace poczatkowe jak w zwykłym kotlecie:)
-na kawalek pergaminu/ czystej ścierki wysypujemy płatki sniadaniowe najzwyklejszcze corn fleyksy i rodrabniamy je wałkiem
-zamiast obtaczac kotleta w tartej bułce obtaczamy w płatkach i na patelnie.
pozdrawiami życze smacznego


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
kubabuda
Starszy użytkownik



Dołączył: 02 Cze 2008
Posty: 293
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Tuchorza/Poznań

PostWysłany: Wto 12:15, 09 Lut 2010 Temat postu:

To pierwsze danie to tosty francuskie Wink

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Van helsing
Rezydent



Dołączył: 23 Gru 2009
Posty: 309
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 2 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Podkarpacie

PostWysłany: Wto 12:26, 09 Lut 2010 Temat postu:

Dziekuje za uświadomienie znam to pod ta nazwa z rodzinnego domu wiec podalem jak ja to nazywam . Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
QLIG
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 1151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: SZO

PostWysłany: Nie 18:18, 21 Lut 2010 Temat postu:

siwy dym napisał:
Witam ! Wczoraj zrobiłem i wpałaszowałem " Fasole a'la Qlig ", dziś kupiłem sobie jeszcze dwie puszki fasoli -super. Nie ma jak " kawalerskie " jedzenie - mówię to ja - ojciec dwojga dzieci i mąż.


Cieszę się, że się przepis przydał Smile

A ja zrobiłem to niedawno:

[URL=httja zrobiłem to:
[link widoczny dla zalogowanych][/URL]

Sałatka nie ważna - do wyboru - chodzi dekorację Smile Zielona papryka, marchewki, nożyk i wykałaczki - i gotowe Very Happy


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr-Bad
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 15647
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Brzozowica

PostWysłany: Nie 19:10, 21 Lut 2010 Temat postu:

Fajne Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
QLIG
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 1151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: SZO

PostWysłany: Wto 10:58, 09 Kwi 2013 Temat postu:

Ostatnimi czasy jestem na etapie "jedzenia oczami" - czyli, że jedzenie ma też wyglądać, nie tylko smakować. Takie tego efekty:

[link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych] [link widoczny dla zalogowanych]

Robionje głównie z okazji urodzin, imienin itp itd...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr-Bad
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 15647
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Brzozowica

PostWysłany: Wto 13:44, 09 Kwi 2013 Temat postu:

To znów Pańskie wytwory? Piękne Smile

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
QLIG
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 1151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: SZO

PostWysłany: Wto 13:45, 09 Kwi 2013 Temat postu:

A moje Wink Wszystko jadalne - oprócz wykałaczek i skorupki z arbuza oczywiscie Very Happy

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr-Bad
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 15647
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Brzozowica

PostWysłany: Wto 13:56, 09 Kwi 2013 Temat postu:

Jak ktoś się nawali to skorupę arbuza też zje...
Znałem takiego, co po pijaku pety z popielniczki zjadł a światłem z latarki popił.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Szczepan
Starszy użytkownik



Dołączył: 28 Gru 2011
Posty: 139
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 1 raz
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Garwolin

PostWysłany: Wto 16:30, 09 Kwi 2013 Temat postu:

mr-bad napisał:
pety z popielniczki zjadł a światłem z latarki popił.


To ten ? Very HappyVery Happy

http://www.youtube.com/watch?v=U1OXnRRQOaI


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Mr-Bad
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 25 Cze 2007
Posty: 15647
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 74 razy
Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: Brzozowica

PostWysłany: Wto 18:43, 09 Kwi 2013 Temat postu:

Smile Nie, nie ten... Smile
Tamtego dobrze pamiętam z dzieciństwa, nazywali go "Trlombka", świeć Panie nad Jego duszą...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
QLIG
Użytkownik Zasłużony
Użytkownik Zasłużony



Dołączył: 21 Sty 2008
Posty: 1151
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/3
Skąd: SZO

PostWysłany: Sob 11:44, 20 Kwi 2013 Temat postu:

Dzisiejszy obiad ( Zgapiony od pana Makłowicza Smile )

[link widoczny dla zalogowanych]

RAGOUT ZIEMNIACZANO-KURKOWE

- ziemniaki ( koniecznie sałatkowe - nie rozpadną sią na papkę...)
- kurki ( najlepsze świeże, ale o tej porze roku nie realne - ja użyłem mrożonych z zeszłorocznych zbiorów )
- boczek - wędzony, SUROWY
- cebula
- pieprz, sól
- szczypiorek ( lub pietruszka, ale ja jej nie lubię Smile )
- białe wino wytrawne
- śmietana do zup

WYKONANIE:

- boczek pokroić w drobną kostkę, smażyć na patelni, aż wytopi się z niego tłuszcz ( dlatego nie używamo oleju itp )
- następnie podsmażyć cebulę, pokrojoną w kostkę, aż się zeszkli.
- do wszystkiego wrzucić zmieniaki pokrojone w kostkę ( można surowe, można ugotowane wcześniej - będzie szybciej )
- jak się wszystko troszkę podsmaży, dolewamy białego wina i dusimy, aż wino wyparuje.
- następnie wrzucamy kurki - i dalej dusimy ( w zależności od tego, czy kurki mrozone, czy surowe - odpowienio dłużej lub krócej )
- doprawiamy pieprzem, można solą - choć OSTROZNIE, bo boczek wędzony jest strasznie słony.
- na koniec 3 łyżki śmietany i na koniec szczypiorek/pietruszka

Do tego białe wytrawne wino do kieliszków i gotowe Wink


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez QLIG dnia Sob 11:44, 20 Kwi 2013, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:
Napisz nowy tematOdpowiedz do tematu Forum Jeden do jednego. Strona Główna -> Offtopic - pogaduchy na każdy temat Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3  Następny
Strona 2 z 3


Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB Š 2001, 2005 phpBB Group
Theme bLock created by JR9 for stylerbb.net
Regulamin